Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Yläkuvassa syntymäkotini, Kaupin talo Alahärmässä, pihan puolelta

Tässä talo julkisivulta

 

Tervetuloa sukututkimussivulleni!

 Heissan!

Olen pahoillani, että sivuillani on paljon toistoja ym. sotkua.

Päivitän niitä parhaillaan pitkästä aikaa, että saisin niihin jotain tolkkua.

Valitettavasti eläkeläisen kiireet on valtavat.

Pyrin kuitenkin vastaamaan kaikille, jotka kysyvät suvustaan, jos satun tietämään, koska kirjeenvaihto on mukavaa ja piristävää.

Jouduin valitettavasti typistämään tai poistamaan kokonaan kaikki lehtijutut ym kirjoitukseni täältä jatkuvien röyhkeitten plagiointien ja väärinkäytösten takia, mutta annan niitä emailissa sukututkimustarkoituksiin, jos joku haluaa.

Pahin on Peräseinäjoen Siirtolaismuseon varkaus. Kirjastani Härmän häjyt Siperiassa-Matti Unkurin tarinasta oli tehty suoraan lyhentämällä näytelmä nimellä Matti Unkurin tarina ja kirjoittajana onkin kokonaan toinen henkilö eli Hannele Salenius.

Mitään lupaa ei ole pyydetty minulta edes näytelmän dramatisointiin.

Että sillä lailla tehtäviensä tasalla on myös musenhoitaja Tellervo Lahti, jolla tietenkin on vastuu alaisistaan ja heidän tekemisistään.

Asian käsittely on vielä kesken. En aio purematta niellä tällaista röyhkeyttä.

 

Olen harrastanut sukututkimusta parikymmentä vuotta. Vanhin dokumentein todistettavissa, tiedossani oleva esi-isäni on kuortanelainen Simo Juhonpoika, joka oli Ruonan isäntänä vuosina 1549-53.

 

             

Harrastan myös kirjoittamista. Kirjoitin vuorotellen kahta kirjaa, osin niissä käsitellään samojakin asioita.

Härmän häjyt Siperiassa- Matti Unkurin tarina ilmestyi joulukuussa 2010 ja on nyt loppuunmyyty.

Kirjan esittely:  http://siperianreissu.suntuubi.com/

Sotakirjani ilmestyi maaliskuussa 2009.

Kirjan tarkempi esittely: http://sotakirjani.suntuubi.com/

Kirja sisältää isäni Tauno Hautalan autenttisen päiväkirjan jatkosodan alusta 1941. Noin puolet kirjasta on omia kirjoituksiani, muistelmiani ja haastatteluja koskien sota-aikaa.

Sotakirjani valmistuttua tutustuin töysäläisen retkikunnan mukana Sortavalan maastoon ylistarolaisen Kauko Piittarin loistavalla opastuksella elokuussa 2010. Matka oli unohtumaton ja avartava.

Varsinaisen sysäyksen historian kiinnostukseeni sain 1980-luvulla luettunani isäni sotamuistelmat.
Sen jälkeen tuli kova halu nähdä Karjalan Kannas ja paikkoja missä isäni oli taistellut. Tosin siihen aikaan tutustuminen oli mahdollista vain linja-auton ikkunasta, mutta kyllähän siellä sodan jäljet vielä hyvin näkyivät neljänkymmenen vuoden jälkeenkin.

Lapin taistelupaikoille menin oikein maata tallaamaan ja sama juttu. Luonto on niin haavoittuva varsinkin Lapissa, että esimerkiksi Tankavaarassa tuli sellainen olo, että sota olisi juuri loppunut tai vasta loppumassa.
Korsutkin olivat suhteellisen hyvässä kunnossa vielä, koska Lapissa puu lahoaa niin hitaasti. Tankavaarassa asui 15000 saksalaista sotilasta lähes koko sodan ajan ja siellä on ollut sekä suomalaisia että venäläisiä sotavankeja. Sota-arkistossa tutkailin venäläisten sotavankien siittämien, tuttavieni isiä.

Myös Euroopan kaupunkien sotamuseoissa on tullut käytyä mm. Narvikissä, Pariisissa Vilnassa ja Lontoossa.

 

http://www.iltalehti.fi/saa/?103127461/Espanja/Burgos


©2020 sukututkimus - suntuubi.com